Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Giovanni Luca Soma se retrage după opt ani din funcţia de preşedinte al BRD, a treia cea mai mare bancă din România, şi din CA. Francois Bloch, fost CEO al băncii, pleacă şi el din Consiliu

Bursă. Giovanni Luca Soma se retrage după opt ani din...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2023, 18:00 1016

Giovanni Luca Soma, 63 de ani, preşedinte din 2015 al BRD Soc Gen – a treia cea mai mare bancă din România – a decis să se retragă din această funcţie şi din Consiliul de Administraţie, potrivit unui anunţ publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

În locul său, în calitate de administrator provizoriu, a fost numită Delphine Garcin-Meunier, head of mobility şi servicii financiare retail în cadrul Societe General, acţionar majoritar al BRD.

Preşedinte a fost numit Jean – Pierre Georges Vigroux, începând cu data de 08 decembrie 2023 până pe data de 30 mai 2024. De asemenea din CA s-a retras şi Francois Bloch, fost director general al băncii. Maria Rousseva, actualul director general al băncii, a fost numită în locul său.

Consiliul de Administraţie a decis numirea lui Jean-Philippe Guillaume în calitate de Director General Adjunct Global Corporates, pentru un mandat de 4 ani, pe postul vacant existent în cadrul Comitetului de Direcţie al Băncii ca urmare a renunţării Doamnei Maria ROUSSEVA la mandatul său de Director General Adjunct începând cu data de 24 noiembrie 2023.

“Numirile Doamnei Delphine Garcin Meunier, Doamnei Maria Rousseva, respectiv a Domnului Jean Philippe Guillaume sunt sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României. Termenul mandatelor începe să se calculeze din a 3 a zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României. Consiliul de Administraţie le mulţumeşte Domnului Giovanni Luca SOMA şi Domnului François BLOCH pentru întreaga şi prodigioasa activitate desfăşurată în cadrul Consiliului de Administraţie”, potrivit BRD.

Giovanni Luca Soma a preluat din 24 octombrie 2014 funcţia de administrator ne-executiv al BRD - Groupe Société Générale. Din 26 mai 2015 deţinea funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Société Générale.

BRD Soc Gen are o capitalizare bursieră de 12 mld. lei. n 2023 acţiunile au plus 35%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO