Bursă. Giovanni Luca Soma se retrage după opt ani din funcţia de preşedinte al BRD, a treia cea mai mare bancă din România, şi din CA. Francois Bloch, fost CEO al băncii, pleacă şi el din Consiliu

Autor: Liviu Popescu 08.12.2023

Giovanni Luca Soma, 63 de ani, preşedinte din 2015 al BRD Soc Gen – a treia cea mai mare bancă din România – a decis să se retragă din această funcţie şi din Consiliul de Administraţie, potrivit unui anunţ publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

În locul său, în calitate de administrator provizoriu, a fost numită Delphine Garcin-Meunier, head of mobility şi servicii financiare retail în cadrul Societe General, acţionar majoritar al BRD.

Preşedinte a fost numit Jean – Pierre Georges Vigroux, începând cu data de 08 decembrie 2023 până pe data de 30 mai 2024. De asemenea din CA s-a retras şi Francois Bloch, fost director general al băncii. Maria Rousseva, actualul director general al băncii, a fost numită în locul său.

Consiliul de Administraţie a decis numirea lui Jean-Philippe Guillaume în calitate de Director General Adjunct Global Corporates, pentru un mandat de 4 ani, pe postul vacant existent în cadrul Comitetului de Direcţie al Băncii ca urmare a renunţării Doamnei Maria ROUSSEVA la mandatul său de Director General Adjunct începând cu data de 24 noiembrie 2023.

“Numirile Doamnei Delphine Garcin Meunier, Doamnei Maria Rousseva, respectiv a Domnului Jean Philippe Guillaume sunt sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României. Termenul mandatelor începe să se calculeze din a 3 a zi lucrătoare ulterioară primirii aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României. Consiliul de Administraţie le mulţumeşte Domnului Giovanni Luca SOMA şi Domnului François BLOCH pentru întreaga şi prodigioasa activitate desfăşurată în cadrul Consiliului de Administraţie”, potrivit BRD.

Giovanni Luca Soma a preluat din 24 octombrie 2014 funcţia de administrator ne-executiv al BRD - Groupe Société Générale. Din 26 mai 2015 deţinea funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Société Générale.

BRD Soc Gen are o capitalizare bursieră de 12 mld. lei. |n 2023 acţiunile au plus 35%.