Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Electrica a semnat un contract de finanţare prin PNRR pentru dezvoltarea proiectului fotovoltaic „Satu Mare 2”

Bursă. Electrica a semnat un contract de finanţare prin...

Autor: Tibi Oprea

25.10.2023, 18:14 911

Electrica (simbol bursier EL), jucător major pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat primul contract de finanţare nerambursabilă în cadrul Măsurii de investiţii I1 - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Contractul a fost semnat între filiala sa Sunwind Energy SRL şi Ministerul Energiei, în calitate de coordonator de reforme şi/sau investiţii. Proiectul fotovoltaic Satu-Mare 2, cu o capacitate instalată de  cca 27 MWp, se află în faza „ready-to-build”, în vecinătatea comunei Botiz, Judeţul Satu Mare si va fi racordat în reţeaua de distribuţie la nivel de tensiune de 110 kV.

„Reamintim faptul ca achizitia Sunwind Energy SRL a fost finalizata in data de 24 martie 2023, Electrica informand investitorii prin raport curent (BVB-Cod IRIS: 361ED, LSE-cod RNS: 2119U), aceasta incadrandu-se in strategia Grupului Electrica, prin extinderea pe lantul valoric al energiei electrice, in special in zona de productie a energiei electrice din surse regenerabile”, notează Electrica în raport.

Paşii următori în acest proiect sunt organizarea procedurii competitive pentru selectare de contractor/contractori şi demararea fazei de implementare a investiţiei.

Electrica are 3,2 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 17,4% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 142,5 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat S1/2023 cu venituri operaţionale de 6,73 mld. lei, în creştere cu 14% faţă de primul semestru din 2022. În perioada ianuarie-iunie 2023, compania a raportat un profit net de 106 mil. lei, o îmbunătăţire semnificativă comparativ cu pierderea de 176 mil. lei înregistrată în perioada similară din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO