Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Aerostar cresc cu 11% după anunţarea parteneriatului cu Lockheed Martin

Bursă. Acţiunile Aerostar cresc cu 11% după anunţarea...

Autor: Eduard Ivanovici

22.01.2024, 07:00 1301

♦ Compania americană a avut venituri de 66 mld. dolari în 2022 ♦ Profit de 8 mld. dolari.

Aerostar Bacău (simbol bursier ARS), furnizor de aerostructuri, com­po­nente, ansambluri şi sisteme hidra­u­lice pentru programe globale de fabricaţie, afişa un avans de 10,61% pe acţiuni în după-amiaza ultimei zile de tranzacţionare de săptămâna tre­cută, pe o lichiditate de 650.000 de lei.

Capitalizarea companiei urca astfel de la 1,36 miliarde la 1,5 mi­liarde de lei, deci o majorare de 140 de milioane de lei, potrivit datelor bvb.ro. La începutul şedinţei, cotaţia a înregistrat o creştere de circa 12%.

Anterior, societatea a inaugurat la Bacău un centru de servicii de întreţinere, reparaţii şi revizii pentru elicopterele S-70 Black Hawk, printr-un parteneriat cu Lockheed Martin, companie globală de securitate şi aerospaţială.

„Situat în Bacău, centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne“, se arată într-un comunicat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO