Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Aerostar Bacău anunţă un profit net de 74 mil. lei în primele nouă luni din 2023, cu 17% mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2022

Bursă: Aerostar Bacău anunţă un profit net de 74 mil....

Autor: Liviu Popescu

10.11.2023, 09:23 4117

Aerostar Bacău (ARS), furnizor de aerostructuri, componente, ansambluri şi sisteme hidraulice pentru programe globale de fabricaţie, a anunţat afaceri de 362 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, faţă de 317 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, deci o creştere de 14%. Pe de altă parte, profitul net a scăzut la 61 mil. lei de la 73,9 mil. lei, potrivit raportului trimestrial publicat vineri dimineaţă la Bursa de Valori. 

Veniturile din exploatare – care includ veniturile din vânzări de 362 mil. lei şi cele aferente stocurilor de produse finite şi de producţie în curs de execuţie – au fost de 394 mil. lei faţă de 326 mil. lei. Cheltuielile operaţionale au urcat la 343 mil. lei de la 255 mil. lei, plus 34%. 

„Din cifra de afaceri realizată, societatea a vândut produse şi servicii pe piaţă internă în valoare de 65.687 mii lei iar pe piaţă externă în valoare de 295.836 mii lei. Aproximativ 82% din cifra de afaceri reprezintă vânzări la export. Clienţii Aerostar sunt localizaţi în Europa, Asia, Africa, SUA şi Canada”, se arată în raportul trimestrial. 

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, procentul de vânzări la export este în creştere în Europa, unde Aerostart furnizează servicii de mentenanţă pentru aviaţia civilă, produse de aviaţie (sisteme trenuri de aterizare, piese mecanice, ansamble şi subansamble), echipamente electronice şi echipamente de sol.

„În Asia şi Africa furnizăm servicii de mentenanţă aviaţie civilă şi în Canada furnizăm produse de aviaţie. În România furnizăm servicii de reparaţie pentru avioane militare şi reparaţie piese şi componente electronice pentru avioane militare, modernizări, integrări şi mentenanţă pentru sistemele de aviaţie militară, servicii de reparare ale sistemelor şi ale lansatoarelor şi produse de aviaţie civilă”. 

Acţionarii semnificativi ai Aerostart sunt Iarom SA (71,5%) şi Evergent Investments (15,2%). Compania are o capitalizare bursieră de 1,26 mld. lei. De la începutul lui 2023 acţiunile au urcat cu aproape 8%. Spre comparaţie indicele principal BET a crescut cu 25%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO