Burse - Fonduri mutuale

Brokerii se asteapta la marcari de profit pe actiunile mici cu cresteri mari

Brokerii se asteapta la marcari de profit pe actiunile mici cu cresteri mari
11.03.2010, 23:05 21

Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de ieri in aceeasi nota,pe un rulaj extrem de redus, de doar 4,2 mil. euro pe piata deactiuni, si lipsita de volatilitate, cea mai mare variatie fiindinregistrata pe sectorul energetic. Indicele de profil BET-NG aurcat cu 0,3%. Indicele BET al celor mai lichide zece titluri s-amajorat cu 0,1%, in timp ce societatile financiare au inchis instationare, la nivelul de 29.450 de puncte.

Valoareatransferurilor pe piata de obligatiuni s-a ridicat la peste 21,5mil. euro, rulajul total al BVB de ieri fiind de circa 25,7 mil.euro.

"Nu cred ca banii care intra pe piata de obligatiuni sunt defapt potentiali bani care ar putea intra pe piata principala, ceade actiuni. Nu investitorii privati intra la cumparare deobligatiuni, ci fondurile de investitii, care cauta intrumente cuvenit fix si care mizeaza in continuare pe o politica de reducere adobanzii monetare din partea BNR", a explicat Darie Moldovan,directorul de tranzactionare la societatea de intermediere Brokerdin Cluj.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au fost singurele titluri de lacategoria societatilor care au depasit un rulaj de un mil. de lei,actiunile inchizand in stationare, la pretul de 1,59lei/actiune.

In schimb, titlurile Amonil Slobozia (AMO) au revenit puternicpe scadere, cu o corectie de peste 8,1%, actiunile coborand la unpret de 0,0248 lei/actiune. In scadere au inchis si titlurileOltchim Rm. Valcea (OLT), de peste 4,2% fata de cotatia dereferinta.

In sectorul energetic, principalele titluri s-au pastrat pe plusin sedinta de ieri, actiunile OMV Petrom (SNP) si Transgaz (TGN)inchizand in urcare, cu avansuri de 0,4% si respectiv 0,7%.Aprecierile din sector au fost temperate de corectia titlurilorTranselectrica (TEL), care ieri au pierdut peste 1,6%, coborandastfel la pretul de 18,3 lei/actiune.

Titlurile bancare BRD au continuat aprecierea inceputa luni, cuun avans de aproape 0,7%, in vreme ce actiunile Bancii Transilvania(TLV) au revenit pe scadere, cu o corectie de 0,4% fata de cotatiade miercuri.

"Pe titlurile mici, care au ramas in urma si care au fostputernic tranzactionate in ultima saptamana, au inceput marcarilede profit si ma astept la corectii viitoare pe ele, insa nu lascaderi extrem de pronuntate. Cu alte cuvinte nu ma astept la ocrestere a volatilitatii in piata, intrucat Bursa lasa impresia caa intrat intr-un impas, din care doar accentuarea variatiilorexterne o mai poate scoate", a adaugat Moldovan.

De altfel, si principalele piete externe au inregistrat ieri ovolatilitate extrem de redusa, indicii consemnand variatii de nici1%. Cea mai mare corectie dintre indici a fost inregistrata deindicatorul paneuropean Euro Stoxx 50, acesta inchizand sedinta deieri cu o corectie de aproape 0,6% fata de referinta.

"Evolutia pietei locale s-a corelat perfect cu externul si maastept ca si in urmatoarele zile sa vedem aceasi liniste pe Bursade la noi. Este mai degraba un moment de asteptare din parteainvestitorilor, in conditiile in care bani de intrat in piata sunt,dar acestia nu prefera sa intre la cumparare in momentul de fata",a incheiat Mol-dovan.

De urmarit astazi

  • Evolutia titlurilor Amonil Slobozia (AMO) si Azomures Tg. Mures(AZO), care in sedinta de ieri au revenit pe minus, inregistrandcorectii puternice.
  • Evolutia societatilor financiare (SIF-uri), care au redusputernic din rulajele zilnice, investitorii manifestand un interesmoderat pentru titlurile financiare.
  • Evolutia actiunilor Alumil Rom Industry (ALU), companiainregistrand in ultimele sedinte aprecieri puternice, iar ieri auatins un nou maxim anual.
  • Evolutia companiei petroliere OMV Petrom (SNP), care revenisepe plus odata cu cresterea pretului la titei la peste 80 dedolari/baril.
  • Evolutia titlurilor bancare BRD care continua sa evolueze increstere, in vreme ce actiunile Bancii Transilvania (TLV) aurevenit ieri pe minus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO