Burse - Fonduri mutuale

Analiştii BRK reduc la 0,17 lei preţul-ţintă pentru acţiunile Romcarbon: potenţial de scădere de 15%

Analiştii BRK reduc la 0,17 lei preţul-ţintă pentru...

Autor: Tibi Oprea

09.01.2024, 00:04 216

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti, vede acţiunile producătorului de ambalaje din material plastic Romcarbon (simbol bursier ROCE) la 0,17 lei în următoarele 12 luni, în scădere faţă de recomandarea de 0,18 lei înaintată cu o lună în urmă. 

La această valoare, acţiunile ar avea un potenţial de depreciere de aproape 15%, calculat la preţul curent de 0,199 lei pe unitate. Deşi a ajustat preţul ţintă, analiştii şi-au păstrat recomandarea de menţinere a acţiunilor ROCE. 

„În concordanţă cu raportul de «Iniţiere acoperire» publicat la începutul lunii noiembrie 2023, ne păstrăm îngrijorarea cu privire la vechimea relativ mare a echipamentelor din cadrul Grupului, care pot provoca întreruperi la nivelul producţiei, putând afecta astfel activitatea operaţională a acestuia şi implicit contribuind la erodarea marjei EBITDA, care se află mult sub cea înregistrată de societăţi similar precum: Arla Plast AB (marjă EBITDA 13%), Coral Products PLC (marjă EBITDA 10%) şi Plastiques du Val de Loire (marjă EBITDA 8%)”, notează BRK. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO