Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase, BVB, la listarea H2O: În mod cert, Bursa de Valori Bucureşti trece într-o altă etapă, mult mai matură. Ne dorim de acum un trend de dezvoltare accelerat

Adrian Tănase, BVB, la listarea H2O: În mod cert, Bursa...

Autor: Alex Ciutacu

12.07.2023, 11:26 244

Listarea companiei Hidroelectrica (H2O) pe Bursa de la Bucureşti are potenţialul de a trece piaţa locală de capital într-o nouă etapă de creştere, în care se poate dezvolta accelerat, a explicat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în contextul evenimentului de listare organizat la Banca Naţională a României (BNR).

„În mod cert acest deal pune Bursa de Valori Bucureşti într-o altă etapă, mult mai matură, şi ne dorim ca trendul de dezvoltare de acum încolo să fie unul accelerat. Vrem ca Bursa de Valori Bucureşti să devină chiar o soluţie certă de finanţare a economiei româneşti”.

Evenimentul de listare a acţiunilor H2O a avut loc în Sala „Mitiţă Constantinescu” de la BNR, locul în care Bursa de Valori din Bucureşti şi-a reînceput activitatea la finalul anului 1995.

„Este un eveniment istoric pentru piaţa de capital. Este un eveniment care se bucură de o foarte mare audienţă şi este un succes acest deal al Hidroelectrica, al pieţei de capital. (...) Vrem să transformăm această listare într-o poveste de succes atât pentru Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital din România, pentru Bursa de Valori Bucureşti”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO