Adrian Tănase, BVB, la listarea H2O: În mod cert, Bursa de Valori Bucureşti trece într-o altă etapă, mult mai matură. Ne dorim de acum un trend de dezvoltare accelerat

Autor: Alex Ciutacu 12.07.2023

Listarea companiei Hidroelectrica (H2O) pe Bursa de la Bucureşti are potenţialul de a trece piaţa locală de capital într-o nouă etapă de creştere, în care se poate dezvolta accelerat, a explicat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în contextul evenimentului de listare organizat la Banca Naţională a României (BNR).

„În mod cert acest deal pune Bursa de Valori Bucureşti într-o altă etapă, mult mai matură, şi ne dorim ca trendul de dezvoltare de acum încolo să fie unul accelerat. Vrem ca Bursa de Valori Bucureşti să devină chiar o soluţie certă de finanţare a economiei româneşti”.

Evenimentul de listare a acţiunilor H2O a avut loc în Sala „Mitiţă Constantinescu” de la BNR, locul în care Bursa de Valori din Bucureşti şi-a reînceput activitatea la finalul anului 1995.

„Este un eveniment istoric pentru piaţa de capital. Este un eveniment care se bucură de o foarte mare audienţă şi este un succes acest deal al Hidroelectrica, al pieţei de capital. (...) Vrem să transformăm această listare într-o poveste de succes atât pentru Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital din România, pentru Bursa de Valori Bucureşti”.