Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile DN Agrar, în creştere cu 31% de la raportarea rezultatelor financiare

Acţiunile DN Agrar, în creştere cu 31% de la...

DN Agrar (simbol bursier DN), cea mai mare fermă integrată din România, a înregistrat o apreciere de 31,2% la BVB de la raportarea din 28 septembrie a situaţiilor financiare la S1/2023, preţul unei acţiuni urcând astfel de la 0,888 lei la 1,165 lei pe unitate la mijlocul şedinţei de ieri. 

Rulajul din această perioadă este de circa 6,3 mil. lei, aproape 40% din toată lichiditatea din 2023. Grupul a încheiat primele şase luni ale anului cu afaceri nete de 80 mil. lei, în urcare cu 29% faţă de datele la 30 iunie 2022. 

Profitul net a depăşit 15 mil. lei ca urmare a creşterii cantităţii de lapte în fermele zootehnice, DN triplându-şi astfel rezultatul net al primului semestru de anul trecut. 

Veniturile din exploatare au însumat 124 mil. lei, cu 32% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţii de fluctuaţii ale preţurilor laptelui şi de consolidare a rezultatelor grupului din diferite sisteme de raportare, se arată în raport. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO