Bănci și Asigurări

ZF Live. Andrei Perianu, cofondator şi COO al fintech-ului Bankata.ro. România este o piaţă care încă nu şi-a atins potenţialul pe piaţa imobiliară şi este încă foarte ieftină

Andrei Perianu: Focusul nostru nu este să ne acoperim cheltuielile, ci vrem să ne conectăm foarte bine cu consumatorul din România şi pentru asta suntem dispuşi să plătim mai mult decât încasăm şi asta va fi pentru următorii 5 ani.

Andrei Perianu: Focusul nostru nu este să ne acoperim cheltuielile, ci vrem să ne conectăm foarte bine cu consumatorul din România şi pentru asta suntem dispuşi să plătim mai mult decât încasăm şi asta va fi pentru următorii 5 ani.

Autor: Mircea Nica

„Bucureşti este senzaţional pentru că este foarte ieftin. Vorbim de o capitală. În Spania, de exemplu, nu cumperi în capitală, cumperi într-o zonă de resort“, a explicat Andrei Perianu, în cadrul ZF Live.

România este o piaţă care încă nu şi-a atins potenţialul din perspectiva pieţei imobiliare, mai ales raportat la alte ţări din Uniunea Europeană, precum Spania, unde proprietăţile pe care le poţi cumpăra sunt într-o zonă de resort, nu în capitală, a spus Andrei Perianu, cofondator şi COO Bankata.ro, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„România este o piaţă care încă nu şi-a atins potenţialul şi este încă foarte ieftină. Bucureşti este senzaţional pentru că este foarte ieftin. Vorbim de o capitală. În Spania de exemplu nu cumperi în capitală, cumperi într-o zonă de resort“, susţine Andrei Perianu.

Fintech-ul Bankata.ro, companie de wealth management, a început deja să iasă în afara României lucrând cu bănci din Spania şi oferind românilor oportunitatea să îşi ia un credit ipotecar în Spania, a mai spus el.

„Am început deja să ieşim în afara României. Avem deja on-board cu bănci din Spania şi le oferim românilor şi vom ieşi şi în regiune cu oportunitatea să îşi ia un credit ipotecar în Spania. Ţările riverane conflictului din Ucraina au generat această temere care te motivează să îţi pui banii şi familia la adăpost şi felul prin care ei o fac este să se ducă în Spania şi să îşi cumpere proprietăţi“.

Această abordare a companiei a început de mai puţin de o lună şi sunt deja în lucru 5 cazuri pentru care totul se face remote, iar doar la final este necesară prezenţa fizică la un notar în Spania după achiziţia proprietăţii, susţine Andrei Perianu.

"Un român are deja acces prin noi la finanţare în Spania. Am început acest tip de finanţare de o săptămână şi avem deja în lucru 5. Totul este remote se duce la final la notar acolo. Cred că vom intermedia între 5 şi 10 credite de acest tip într-o lună. O proprietate de calitate superioară acolo este între 150.000- 300.000 euro şi primeşte cam 70% din valoarea aceasta", a mai adăugat Andrei Perianu.

El a mai adăugat că obiectivul companiei nu este de a acoperi cheltuielile, ci de a se conecta mai bine cu consumatorul din România, iar pentru acest lucru Bankata.ro este dispusă să plătească mai mult decât încasează.

"Focusul nostru nu este să ne acoperim cheltuielile, ci vrem să ne conectăm foarte bine cu consumatorul din România şi pentru asta suntem dispuşi să plătim mai mult decât încasăm şi asta va fi pentru următorii 5 ani".

Fintech-ul Bankata.ro, companie de wealth management înfiinţată în urmă cu un an şi jumătate, urmăreşte extinderea platformei atât în România, cât şi în regiune, ajungând deja la venituri de 60.000-70.000 euro, a spus Andrei Perianu.

"Bankata este un fintech românesc care a început ca un comparator pe zona de wealth management. Noi zicem că suntem un fintech în zona de wealth management pentru oricine. În prima rundă de finanţare am cheltuit 188.000 euro şi acum suntem în a doua rundă de finanţare. Cam 40.000 ñ 50.000 lei cheltuim pe lună. Noi suntem plătiţi în faza aceasta de către cei care oferă produse, de bănci, companii de brokeraj de bursă sau companii de e-trading. Am început să avem încasări din a patra lună de funcţionare şi avem per total încasări de 60.000-70.000 euro pe toată perioada existenţei noastre. Avem o medie de 4.000 euro pe lună", a explicat Andrei Perianu.

Cofondatorul fintech-ului a mai explicat că Bankata.ro a fost evaluată acum la a doua rundă de finanţare la 2,5 mil. euro, iar banii pe care îi vor atrage din piaţă se ridică la aproximativ 350.000 euro.

"Bankata este evoluată acum la a doua rundă de finanţare la 2,5 mil. euro. Vrem să luăm cam aproximativ 350.000 euro din piaţă. Vrem să terminăm această aplicaţie şi vrem să ne extindem în afara României. În următorii 5 ani probabil că vom cheltui spre 1 mil. euro. Aceşti 350.000 euro îi vom cheltui în 2 ani. Noi suntem independenţi, nu suntem un creator de produs financiar. Mai departe ne vom transforma într-o aplicaţie în care îţi vei vedea toate comportamentele tale financiare din toate băncile din România şi vom putea arăta unde cheltuieşti bani, ce bani încasezi, pentru venitul tău ce credit ipotecar îţi permiţi."

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO