Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Alexandra Velescu, principal, Kearney: Băncile din România sunt dependente de venituri din dobânzi, care sunt mai fluctuante decât cele din comisioane. Este important ca băncile să găsească acea formulă prin care să le ofere clienţilor şi servicii cu valoare adăugată din care să obţină constant venituri din comisioane

Alexandra Velescu, principal, Kearney: Costul provizioanelor, în total costuri, a crescut, ceea ce înseamnă că băncile din România sunt puţin mai precaute faţă de media europeană, unde acest procent a scăzut.

Alexandra Velescu, principal, Kearney: Costul provizioanelor, în total costuri, a crescut, ceea ce înseamnă că băncile din România sunt puţin mai precaute faţă de media europeană, unde acest procent a scăzut.

Autor: Mircea Nica

17.08.2023, 17:20 188

„Dacă ne uităm la performanţa sectorului bancar la nivel european în anul 2022, acesta a fost un an record pe toate planurile datorită creşterii dobânzilor, pachetelor de stimuli către consumatori şi mediul de afaceri care au impulsionat creditarea“, a spus Alexandra Velescu în cadrul ZF Bankers Summit 2023.

Băncile din România sunt depen­dente de venituri din dobânzi, care sunt mai fluctuante decât cele din comisioa­ne. Aici este important ca băncile să găsească acea formulă prin care să le ofere clienţilor şi servicii cu valoare adăugată din care să ob­ţi­nă constant venituri din comisioane, a spus Alexandra Velescu, principal la firma de consultanţă Kearney.

„Dependenţa de venituri din do­bânzi, care sunt venituri la risc în funcţie de rata dobânzii de creditare fluctuează foarte mult. Dependenţa este destul de ridicată în România, este 70% faţă de 65% media UE. Deci băncile din Româ­nia sunt dependente de venituri din do­bânzi, care sunt mai fluctuante decât cele din comisioane. Aici este important ca băncile să găsească acea formulă prin care să le ofere clienţilor şi servicii cu valoa­re adăugată din care să obţină constant venituri din comi­si­oane“, a explicat Alexandra Velescu în cadrul eveni­mentul ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat la finalul lunii iulie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO