Bănci și Asigurări

Zeci de ATM-uri din Capitală au rămas ieri fără bani

Zeci de ATM-uri din Capitală au rămas ieri fără bani

Angajaţii firmei de transport de numerar G4S Cash Services au încetat lucrul pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă

Autor: Voican Razvan

17.07.2012, 00:07 2125

Operatorii din call-centerul mai multor bănci cu reţele mari de bancomate din Bucureşti şi-au început ziua de ieri consemnând reclamaţii de la clienţi care au constatat că nu pot retrage bani.

Motivul: o serie de ATM-uri au rămas în pană de lei după ce o parte din angajaţii firmei de transport de numerar G4S Cash Services, care acoperă 80% din piaţă, au încetat lucrul pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă.

A fost pentru prima dată când Bucureştiul s-a confruntat cu o asemenea situaţie care risca să creeze o criză în funcţionarea reţelelor de bancomate. G4S Cash Services a anunţat ieri după amiază că serviciile sale vor reveni la normal începând din această dimineaţă.

În multe cazuri ATM-urile nu au mai putut elibera decât sume în bancnote de valori mari, de 50 şi 100 de lei, cupiurile mici epuizându-se cel mai repede, însă potrivit băncilor implicate nu s-a ieşit din parametrii acceptabili de funcţionare.

Primele două bănci de pe piaţă BCR şi BRD, care au împreună aproape 4.000 de bancomate, nu depind de serviciile G4S.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO