Bănci și Asigurări

Western Union aduce transferul rapid de fonduri şi în ATM, la Banca Transilvania

Autor: Liviu Chiru

25.11.2010, 23:40 180

Serviciile de transfer rapid de fonduri oferite de Western Unionvor putea fi accesate şi de la cele 800 de bancomate ale BănciiTransilvania, a patra bancă locală după active.

Practic, clienţii băncii care au un card vor putea să trimită dela ATM bani către oricare din unităţile Wetern Union, de undedestinatarul îi va ridica în numerar. În mod similar, banii trimişidin oricare din sediile Western Union vor putea să intre în contulclienţilor BT, putând ulterior să fie retraşi de la bancomate.

Aceasta este prima dată când Western Union implementeazăserviciul de transfer rapid de fon-duri prin ATM la nivelmondial.

"Avem această iniţiativă de a extinde utilizarea canalelorelectronice, este ceea ce ne cer şi partenerii noştri. Acumcanalele electronice aduc doar 2% din venitul global al WesternUnion, aşa că avem mult loc de creştere. Lansarea serviciilor prinintermediul ATM se înscrie în cadrul acestei iniţiative", a spuspentru ZF Declan Daly, vicepreşedinte pentru Europa Centrală încadrul Western Union.

Pentru a utiliza aceste servicii, clienţii trebuie să deţină uncard netranzacţional Western Union Gold, care înseamnă că datelelor sunt stocate în sistemul informatic al companiei şi pot fiaccesate direct. Deţinerea cardului este gratuită.

"Acest parteneriat trebuie susţinut şi prin politica de preţ,astfel că banca nu percepe comision la retragerea de numerar şinici la trimiterea de bani. Singurul comision plătit este cel alWetern Union (care este suportat de expeditor - n. red.)", a spusLeontin Toderici, director executiv responsabil cu operaţiunile laBanca Transilvania.

Pe lângă transferul clasic, care presupune depunerea de numerarla un punct de distribuţie, urmând ca beneficiarul să încasezenumerar la celălalt capăt al tranzacţiei, Western Union a maidezvoltat, inclusiv pe piaţa locală, servicii de transfer prininternet-banking. Toderici spune că şi BT va oferi acest serviciuîn prima parte a anului viitor. Acesta permite destinatarului săordone băncii să trimită banii direct din cont, iar beneficiarul îiridică în numerar de la orice punct Western Union. Pe unele pieţestrăine compania oferă şi servicii de transfer de bani de petelefonul mobil sau carduri preplătite.

Daly spune că România este una dintre pieţele de interes pentruWestern Union, care are 4.300 de puncte de distribuţie pe planlocal, prin parteneriatele cu mai multe bănci, dar şi cu companiiindependente.

"Ne uităm constant la oportunităţile de a ne lărgi reţeaua dedistribuţie. De asemenea, ne interesează la nivel global serviciilede plăţi şi există oportunităţi şi în România", spune Daly.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO