Bănci și Asigurări

VIG revine pe profit, dar afacerile scad cu 20%

VIG revine pe profit, dar afacerile scad cu 20%

Autor: Ciprian Botea

28.05.2014, 00:06 199
Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a raportat în primul trimestru un profit brut de o jumătate de milion de euro din operaţiunile derulate pe piaţa românească, comparativ cu o pierdere de circa 3 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate la Viena.
 
Afacerile celor trei companii locale controlate de austrieci Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă au scăzut cu 19% în perioada ianuarie-martie şi au ajuns la 82 mil. euro. Spre comparaţie, la nivel agregat piaţa de asigurări a stagnat în primele două luni din acest an la echivalentul a 315 mil. euro.
 
„Am observat primele semnale de revenire pe piaţa românească. Chiar dacă este o evoluţie încurajatoare, cred totuşi că este încă prea devreme să vorbim despre o revenire sustenabilă a acestei pieţe“, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group. Companiile locale ale VIG au raportat doar anul trecut pierderi cumulate de 99 mil. euro.
 
VIG a avut în primul trimestru venituri de 69 mil. euro din vânzarea de poliţe de asigurări generale, în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de poliţe de viaţă s-au prăbuşit însă cu 40% şi au ajuns la numai 14 mil. euro după ce austriecii au renunţat să mai vândă asigurări de tip employee benefits (poliţe încheiate de companii pentru angajaţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO