Bănci și Asigurări

Venituri cu 20% mai mici pentru Allianz-Ţiriac în S1

08.08.2010, 23:45 33

Allianz-Ţiriac, companie de asigurări controlată de grupulgerman Allianz şi de fostul tenismen Ion Ţiriac, a încheiat primulsemestru din acest an cu un profit operaţional de 2 mil. euro, laacelaşi nivel ca în primele şase luni din 2009, potrivit raportuluisemestrial publicat de grupul german.

La sfârşitul anului trecut compania ocupa primul loc pe piaţalocală a asigurărilor. Pe segmentul asigurărilor generale primelebrute subscrise de Allianz-Ţiriac s-au redus cu 20% în prima partedin acest an, până la 119 mil. euro. Pe de altă parte, subscrieriledin asigurări de viaţă au stagnat la nivelul de 12 mil. euro.Asigurătorul a înregistrat un profit operaţional de un milion deeuro din asigurări generale şi tot atât din asigurări de viaţă, lafel ca în primele şase luni din 2009.

Rata combinată, unul dintre cei mai importanţi indicatori cu carelucrează firmele de asigurări, care arată raportul dintrecheltuielile legate cu despăgubirile, rezervele, cele legate decomisioanele agenţilor/brokerilor, administrative şi veniturileaduse de poliţe a urcat de la 102,4% în primele şase luni din 2009la 103,8% în acest an pe segmentul asigurărilor generale. Ocreştere a ratei combinate reprezintă un semnal negativ pentruasigurător, deoarece înseamnă o majorare a costurilor. Începând culuna mai, Allianz-Ţiriac are un nou director general, Rangam Bir,care l-a înlocuit pe Cristian Constantinescu. Constan­tinescu acondus compania de la înfiinţare, în 1994, fiind unul dintre ceimai cunoscuţi şi respectaţi manageri din asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO