Venituri cu 20% mai mici pentru Allianz-Ţiriac în S1

Autor: Angela Placinta 08.08.2010

Allianz-Ţiriac, companie de asigurări controlată de grupul german Allianz şi de fostul tenismen Ion Ţiriac, a încheiat primul semestru din acest an cu un profit operaţional de 2 mil. euro, la acelaşi nivel ca în primele şase luni din 2009, potrivit raportului semestrial publicat de grupul german.

La sfârşitul anului trecut compania ocupa primul loc pe piaţa locală a asigurărilor. Pe segmentul asigurărilor generale primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac s-au redus cu 20% în prima parte din acest an, până la 119 mil. euro. Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de viaţă au stagnat la nivelul de 12 mil. euro. Asigurătorul a înregistrat un profit operaţional de un milion de euro din asigurări generale şi tot atât din asigurări de viaţă, la fel ca în primele şase luni din 2009.

Rata combinată, unul dintre cei mai importanţi indicatori cu care lucrează firmele de asigurări, care arată raportul dintre cheltuielile legate cu despăgubirile, rezervele, cele legate de comisioanele agenţilor/brokerilor, administrative şi veniturile aduse de poliţe a urcat de la 102,4% în primele şase luni din 2009 la 103,8% în acest an pe segmentul asigurărilor generale. O creştere a ratei combinate reprezintă un semnal negativ pentru asigurător, deoarece înseamnă o majorare a costurilor. Începând cu luna mai, Allianz-Ţiriac are un nou director general, Rangam Bir, care l-a înlocuit pe Cristian Constantinescu. Constan­tinescu a condus compania de la înfiinţare, în 1994, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi manageri din asigurări.