Bănci și Asigurări

Urmează ZF Bankers Summit 2023. ZF Asigurări, miercuri, 28 iunie. Ce a însemnat digitalizarea pentru asigurători şi ce aşteptări mai sunt din zona aceasta

Urmează ZF Bankers Summit 2023. ZF Asigurări, miercuri,...

Autor: Mircea Nica

20.06.2023, 00:07 140

ZF Asigurări, aflat la a doua ediţie, care va avea loc miercuri, 28 iunie, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Bankers Summit 2023, îşi propune să atingă şi subiecte precum digitalizarea companiilor de asigurări din România, dar şi ce a însemnat această schimbare radicală spre online, ce a însemnat pentru bugetele companiilor, cum susţin în continuare acest proces, având în vedere schimbările tehnologice care sunt din ce în ce mai prezente şi ce aşteptări mai sunt, în special din partea clienţilor pentru soluţiile pe care companiile le pun la dispoziţie.

Începând cu perioada pandemică, companiile de asigurări au fost nevoite să îşi deschidă orizontul către zona digitală într-un timp foarte scurt pentru a putea, în primul rând, să ofere aceleaşi servicii clienţilor. Ulterior, asigurătorii au continuat să îşi susţină digitalizarea pornită în 2020 venind pe piaţă cu diferite soluţii de constatare a daunelor sau de instrumentare a dosarelor de daună astfel încât deplasarea la locul incidentului să fie pe cât de posibil foarte limitată. Astfel, şi clienţii au putut în majoritatea cazurilor în care daunele nu erau foarte mari să facă aproape totul online, cu ajutorul unui consilier.

Deşi sunt anumite situaţii în care constatarea nu are cum să nu se facă prin deplasarea unei echipe pentru a evalua pagubele şi a se instrumenta dosarele de daună, asigurătorii au creat un cadru prin care această deplasare să fie aproape singura necesară, restul documentelor şi relaţia privind dosarul şi statusul acestuia să fie păstrat online între asigurător şi client.

Întrebarea este cât de de parte se mai poate merge şi cum arată acum digitalizarea. Dacă până acum digitalizarea însemna facilitarea accesului cât mai rapid la produsele şi serviciile oferite de asigurători clienţilor, acum digitalizarea ar putea prinde un alt contur.

Ce înseamnă acum digitalizarea pentru asigurători, ce impact încă are această optimizare a proceselor şi dezvoltarea soluţiilor noi în bugetele companiilor, ce înseamnă în acelaşi timp şi pentru companiile de brokeraj în asigurări faptul că societăţile de asigurări pot ajunge direct la clienţi fară intermediari, cât de important este în continuare rolul brokerilor, chiar şi când totul se poate face online, sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi dezbătute de cei mai importanţi actori din piaţă la conferinţa ZF Asigurări, miercuri, 28 iunie, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Bankers Summit 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO