Bănci și Asigurări

Urmează ZF Bankers Summit 2023 - ZF Asigurări, miercuri, 28 iunie. Unde se vede potenţial pe piaţă şi ce linii de business pot ajunge importante motoare de creştere

Urmează ZF Bankers Summit 2023 - ZF Asigurări,...

Autor: Mircea Nica

19.06.2023, 00:07 130

Urmează ZF Asigurări, aflat la a doua ediţie, o zi dedicată exclusiv pieţei asigurărilor unde şefi ai celor mai importanţi asigurători din piaţă, dar şi reprezentanţi ai autorităţii de reglementare, asociaţii şi diferiţi actori vor fi prezenţi pentru a oferi o perspectivă asupra evoluţiei pieţei asigurărilor din ultimul an, dar şi schimbările majore care au avut loc şi care au reconfigurat direcţia strategică. Cum a funcţionat până acum piaţa, care au fost principalele linii de business care au propulsat de-a lungul timpului întreaga piaţă, ce perspective se văd pentru anul 2023 şi în viitor, sunt doar câteva dintre direcţiile spre care se vor îndrepta discuţiile din cadrul conferinţei ZF Asigurări, miercuri, 28 iunie. 

În ultimii ani, asigurările de locuinţă, atât cele obligatorii, cât şi cele facultative au continuat să crească, dar într-un ritm domol. În timp ce asigurările facultative reprezintă segmentul cu cel mai mare volum al subscrierilor datorită faptului că poliţa facultativă este cosntruită pentru a include mai multe acoperiri, care suplimentează riscurile de bază ale poliţelor obligatorii PAD, asigurărilor obligatorii încă reprezintă mai puţin de un sfert din locuinţele totale din România. Acest lucru înseamnă că majoritatea locuinţelor din România rămân încă neasigurate împotriva riscurilor de bază, în ciuda caracterului de obligativitate a poliţei.

Pe de altă parte, în ultimele luni, cutremurele devastatoare din Turcia, dar şi câteva seisme resimţite în România au atras din nou atenţia asupra riscului de a nu avea o poliţă PAD, mai ales că proprietarii, în cazul în care un cutremur le-ar afecta locuinţa şi nu au o poliţă PAD, legal nici nu pot primi ajutor de la bugetul de stat. Prin urmare, noul val de atenţionare a dus la o creştere accelerată a poliţelor de asigurări obligatorii de locuinţă într-o perioadă relativ scurtă, dar ce ar trebui să se întâmple pentru a menţine acest trend.

Miercuri, pe data de 28 iunie, conferinţa ZF Asigurări îşi propune dezbată şi perspectivele acestui segment din zona asigurărilor generale, iar speakerii vor contribui la imaginea de ansamblu a acestei linii de business, vor oferi o privire de ansamblu şi privind importanţa acestei forme de asigurare pentru România, vor dezbate principalele probleme sau blocaje care apar, dar şi posibile soluţii care ar putea debloca potenţialul acestor asigurări. Conferinţa ZF Asigurări, va avea loc miercuri pe data de 28 iunie, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Bankers Summit 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO