Bănci și Asigurări

Statele Unite avertizează toate băncile: Administraţia Biden va include pe lista neagră a instituţiilor financiare străine care sprijină complexul militar industrial al Rusiei, ca parte a eforturilor Washingtonului de a înfometa maşina de război a Moscovei

Statele Unite avertizează toate băncile: Administraţia...

Autor: Ştefan Stan

23.12.2023, 10:00 430

Administraţia Biden va include pe lista neagră a instituţiilor financiare străine care sprijină complexul militar industrial al Rusiei, ca parte a eforturilor Washingtonului de a înfometa maşina de război a Moscovei, scrie FT. 

Un ordin executiv care va fi emis vineri va permite SUA să impună sancţiuni instituţiilor financiare care ajută Rusia să îşi asigure echipamentele şi alte bunuri de care are nevoie pentru a continua să lupte în Ucraina. Băncilor supuse sancţiunilor li se va interzice accesul la sistemul financiar american.

"Acest anunţ arată clar că cei care finanţează şi facilitează tranzacţiile de bunuri care ajung pe câmpul de luptă se vor confrunta cu consecinţe grave", a scris vineri secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, într-un articol de opinie publicat în Financial Times.

Un oficial american de rang înalt a declarat că Rusia a petrecut "timp şi resurse considerabile" direcţionându-şi serviciile de informaţii pentru a găsi modalităţi de a eluda sancţiunile şi controalele la export. Aceasta a inclus utilizarea "atât a intermediarilor financiari, atât cu bună ştiinţă, cât şi fără să ştie" pentru a ocoli restricţiile şi a obţine componente critice.

Administraţia Biden va colabora cu băncile americane şi europene pentru a le informa cu privire la noile reguli şi pentru a se asigura că acestea comunică cu băncile lor corespondente despre cum să evite noile sancţiuni - sau riscă să fie izolate de sistemul financiar american, a declarat oficialul de rang înalt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO