Bănci și Asigurări

Seful ING Fond de Pensii a demisionat

Seful ING Fond de Pensii a demisionat

Radu Vasilescu

01.08.2008, 18:40 16

Radu Vasilescu, directorul general al celei mai mari companii din piata pensiilor private, ING Fond de Pensii, a demisionat din functie, urmand sa inceapa o afacere proprie in domeniul consultantei financiare.
Miscarea este surprizatoare, avand in vedere ca ING si-a atins si chiar depasit obiectivele stabilite inainte de campania pensiilor obligatorii, in contextul unei lupte dure intre administratorii de pensii pentru a castiga clienti.
"Vine un moment in care tu gandesti lucrurile intr-un fel, iar compania in alt fel", si-a explicat Vasilescu decizia de a pleca de la ING Fond de Pensii. "Nu vreau sa ma duc la o alta companie, ma gandesc foarte serios la un business propriu pe partea de consultanta financiara", a mai spus el.
Noul sef al ING Pensii ar putea fi Emilia Bunea, 39 de ani, director financiar al ING Asigurari de Viata. Bunea a venit in ING in septembrie anul trecut, dupa ce a fost vicepresedinte la Interamerican.
Pensiile private sunt afacerea urmatoarelor decenii, companiile care activeaza in aceasta piata urmand sa primeasca sume de ordinul miliardelor de euro in administrare de la clienti.
Plecarea lui Vasilescu, 42 de ani, are loc dupa ce ING a primit in luna iunie o lovitura puternica de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care a amendat ING Pensii si ING Asigurari cu suma de 382.000 de euro pentru externalizarea administrarii activelor fondului de pensii obligatorii, respectiv a celor doua fonduri facultative ale acestor doua societati. Initial, planul ING era sa conteste amenda, insa s-a razgandit si a platit-o. Vasilescu era unul din oamenii-cheie ai ING, care i-au adus companiei peste 1,38 de milioane de clienti la fondul de pensii obligatorii pe care il administreaza, ceea ce inseamna o cota de piata de 33,2%. Totusi, aproape 19% din acesti clienti au conturile goale, ceea ce inseamna ca angajatorii nu au virat contributii la fond in ultima luna.
Astfel, ING a platit cel putin 8 milioane de euro sub forma de comisioane catre agenti de marketing pentru clienti care in prezent nu aduc niciun ban, luand in considerare un comision de minimum 30 de euro pentru fiecare participant.
Recent, si Bram Boon, seful ING Asigurari si presedintele ING Pensii, a parasit aceste functii, urmand sa preia in toamna conducerea operatiunilor din Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO