Bănci și Asigurări

Şeful Erste: L-am trimis pe Skopek să deschidă unităţi noi la BCR şi să le închidă pe cele fără clienţi

Şeful Erste: L-am trimis pe Skopek să deschidă unităţi noi la BCR şi să le închidă pe cele fără clienţi

Autor: Voican Razvan

16.04.2012, 21:07 1594

"Skopek trebuie să optimizeze businessul. Aceasta înseamnă să deschidă noi sucursale, dar şi să închidă acele unităţi care nu sunt folosite de către clienţi. Nu aş numi aceasta restructurare, ci focus pe client", spune şeful Erste.

Mandatarea bancherului ceh să revină la Bucureşti pentru a conduce retailul BCR indică importanţa pe care Treichl o acordă băncii din România, dar poate sugera şi amploarea problemelor de pe acest segment, respectiv, dificultatea de a găsi un bancher român care să preia acest post.

De regulă, zona de retail este încredinţată unor bancheri locali având în vedere importanţa înţelegerii problemelor specifice.

Retailul BCR a generat pierderi anul trecut pentru grupul austriac.

Skopek a fost primul expat adus de Treichl în echipa de top management a BCR în toamna lui 2006, ocupându-se de cea mai dură fază a restructurării.

Chiar dacă va petrece mai mult timp la Bucureşti, el va continua să coordoneze zona de retail la nivelul întregului grup Erste. La nivel de board al Erste Group, această zonă a intrat în aria lui Treichl.

Martin Skopek este unul dintre cei mai importanţi experţi ai Erste Group pe zona de retail banking şi din acest motiv a fost trimis din nou în România pe postul de vicepreşedinte executiv pe retail al BCR, afirmă Andreas Treichl, CEO al grupului austriac.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO