Bănci și Asigurări

Şeful BCR se duce la Viena să le explice investitorilor Erste rezultatele BCR

Şeful BCR se duce la Viena să le explice investitorilor Erste rezultatele BCR

Autor: Razvan Voican

08.12.2011, 13:16 1301

Dominic Bruynseels, CEO al BCR - cea mai mare bancă de pe piaţă, se va afla mâine la Viena pentru a susţine o prezentare privind situaţia BCR şi a economiei româneşti la conferinţa anuală a investitorilor Erste Group.

Bruynseels va fi secondat de Michael Beitz, şeful riscului la BCR. Cei doi trebuie să explice deteriorarea bruscă a rezultatelor BCR în trimestrul al treilea, când banca a înregistrat o pierdere de 90,5 mil. lei conform standardelor internaţionale de raportare. În acelaşi timp, ponderea creditelor neperformante s-a ridicat la aproape 21%, fiind una dintre cele mai ridicate din piaţă şi totodată o sursă de provizioane care macină profitul operaţional.

Britanicul Dominic Bruynseels conduce BCR de aproape trei ani şi jumătate, mandatul său fiind suprapus în cea mai mare parte perioadei de criză economică.

Conferinţa de la Viena organizată de Erste pentru investitori are ca temă reîntărirea focusului pe clienţii din Europa Centrală şi de Est, tocmai într-o perioadă în care regiunea este marcată de temeri privind riscul ca principalele bănci austriece să fie nevoite să taie finanţările subsidiarelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO