Bănci și Asigurări

Robor la trei luni a continuat să scadă, trăgând după el ratele la creditele în lei

Robor la trei luni a continuat să scadă, trăgând...

Autor: Mediafax

26.02.2020, 00:00 881

Indicele Robor la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a continuat să scadă ieri, la 2,96%, de la 2,98%, luni, potrivit datelor afişate pe site-ul BNR. 

Vineri, indicele Robor la 3 luni coborâse sub pragul de 3%, pentru prima dată din noiembrie 2019, după cum reiese din datele BNR. Nivelul de marţi al dobânzii interbancare este cel mai redus din luna decembrie încoace.

„Ratele românilor la bancă au scăzut în fiecare lună de guvernare PNL“, a scris la finalul săptămânii trecute Florin Cîţu, ministrul interimar al finanţelor într-o postare pe Facebook.

Tot ieri, Robor la 6 luni a stagnat la 3,10%. Robor este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în moneda naţională înainte de luna mai 2019. Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă, respectiv indicele IRCC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO