Bănci și Asigurări

PKO Bank, cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc, anunţă că porneşte activitatea în România la începutul anului 2024. „La începutul anului 2024, agenda noastră strategică include deschiderea celei de-a patra sucursale din străinătate, în Bucureşti, România“

Ce planuri de expansiune a anuntat PKO in WSJ?

Autor: Claudia Medrega

10.10.2023, 00:07 463

Intrarea unui nou jucător, puternic, pe piaţa bancară românească este de bun augur, intensificându-se concurenţa Obiectivul general al PKO este să fie banca de primă alegere pentru întreprinderile poloneze de top şi pentru companiile din sectorul IMM-urilor de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est (ECE) şi o poartă de intrare pentru companiile ECE care intră pe piaţa poloneză Până acum Polonia, cea mai puternică economie din regiunea Europei Centrale şi de Est, a fost slab reprezentată în sistemul bancar românesc, putând fi amintite bănci mici precum Idea Bank (cumpărată de Banca Transilvania) şi Alior Bank PKO BP este deja activă în Germania, Cehia şi Slovacia, deservindu-şi clienţii corporate.

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia cu acţionar majoritar de stat, cu active reprezentând aproape 70% din sistemul bancar românesc, anunţă că demarează activitatea în România la începutul anului 2024.

„Privind în viitor, la începutul anului 2024 agenda noastră strategică include deschiderea celei de-a patra sucursale din străinătate, în Bucureşti, România. În prezent, deservim clienţii noştri pe o bază transfrontalieră (cross-border basis)“, menţionează banca poloneză într-un anunţ de publicitate apărut recent în celebra publicaţie The Wall Street Journal (WSJ).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO