Bănci și Asigurări

Pascariu, UniCredit: Comerţul nu se face de dragul comerţului. Vrei să vezi înapoi şi banii

Autor: Mihaela Claudia Medrega

05.04.2011, 14:55 33

Comerţul exterior este un domeniu extrem de sensibil, care nucreşte de la sine, iar în absenţa unui sprijin al băncilor pentrucei care fac în mod curent operaţiuni de acest gen, este foartegreu să crească, consideră Dan Pascariu, preşedintele Consiliuluide Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank.

"Dacă este să transmit un mesaj este că cei care sunt interesaţide dezvoltarea acestui domeniu, care cred că au produse, că aucalitatea şi valoarea necesară şi care cred că ar trebui să facăeforturi pentru a le promova, să se adreseze băncilor pentru a-isprijini în desfacerea acestor produse şi mai ales pentru a leasigura încasarea banilor. Pentru că în ultimă instanţă comerţul nuse face de dragul comerţului, vrei să vezi şi banii înapoi. Totulse bazează pe încredere când este vorba de bani", a spus Pascariula conferinţa "Finanţarea operaţiunilor de comerţ exterior",organizată de Ziarul Financiar şi UniCredit Ţiriac Bank.

El a susţinut că băncile au rolul de a atrage atenţia cădomeniul comerţului exterior este extrem de sensibil şi nu creştede la sine. "Atunci când ai dat marfa din mână, ai un risc, că nuvezi banii îapoi. În absenţa unui sprijin acordat celor care fac înmod curent astfel de operaţiuni, de către bănci, comerţul estefoarte greu să crească".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO