Pascariu, UniCredit: Comerţul nu se face de dragul comerţului. Vrei să vezi înapoi şi banii

Autor: Mihaela Claudia Medrega 05.04.2011

Comerţul exterior este un domeniu extrem de sensibil, care nu creşte de la sine, iar în absenţa unui sprijin al băncilor pentru cei care fac în mod curent operaţiuni de acest gen, este foarte greu să crească, consideră Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank.

"Dacă este să transmit un mesaj este că cei care sunt interesaţi de dezvoltarea acestui domeniu, care cred că au produse, că au calitatea şi valoarea necesară şi care cred că ar trebui să facă eforturi pentru a le promova, să se adreseze băncilor pentru a-i sprijini în desfacerea acestor produse şi mai ales pentru a le asigura încasarea banilor. Pentru că în ultimă instanţă comerţul nu se face de dragul comerţului, vrei să vezi şi banii înapoi. Totul se bazează pe încredere când este vorba de bani", a spus Pascariu la conferinţa "Finanţarea operaţiunilor de comerţ exterior", organizată de Ziarul Financiar şi UniCredit Ţiriac Bank.

El a susţinut că băncile au rolul de a atrage atenţia că domeniul comerţului exterior este extrem de sensibil şi nu creşte de la sine. "Atunci când ai dat marfa din mână, ai un risc, că nu vezi banii îapoi. În absenţa unui sprijin acordat celor care fac în mod curent astfel de operaţiuni, de către bănci, comerţul este foarte greu să crească".