Bănci și Asigurări

Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 1,1 mld. lei în S1/2023. Circa 70% din subscrieri au venit din zona asigurărilor auto, Casco şi RCA

Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 1,1 mld. lei în...

Autor: Mircea Nica

10.10.2023, 00:06 90

Volumul de prime susbcrise pe zona auto a fost în uşoară scădere în S1//2023 faţă de S1/2022, declinul provenind din zona RCA Despăgubirile plătite de companie în S1/2023 au ajuns la 560 mil. lei, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, din care aproape 500 mil. lei, respectiv 89%, au fost bani plătiţi pentru daunele din zona auto.

Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primului semestru (S1) din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 1,1 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului 2022, potrivit informa­ţiilor transmise de companie.

„Rezultatele obţinute până în prezent, cu precădere pe liniile asigurărilor de sănătate, property şi Casco sunt datorate implementării unei strategii solide şi responsabile, pentru a răspunde în mod optim aşteptărilor tuturor stakeholderilor. În continuare, acordăm o atenţie sporită protejării şi susţinerii comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea şi principiilor ESG (environment, social, governance), pentru că un business nu poate fi profitabil dacă nu funcţionează într-un ecosistem sănătos si durabil“, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO