Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 1,1 mld. lei în S1/2023. Circa 70% din subscrieri au venit din zona asigurărilor auto, Casco şi RCA

Autor: Mircea Nica 10.10.2023

Volumul de prime susbcrise pe zona auto a fost în uşoară scădere în S1//2023 faţă de S1/2022, declinul provenind din zona RCA Despăgubirile plătite de companie în S1/2023 au ajuns la 560 mil. lei, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, din care aproape 500 mil. lei, respectiv 89%, au fost bani plătiţi pentru daunele din zona auto.

Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primului semestru (S1) din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 1,1 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului 2022, potrivit informa­ţiilor transmise de companie.

„Rezultatele obţinute până în prezent, cu precădere pe liniile asigurărilor de sănătate, property şi Casco sunt datorate implementării unei strategii solide şi responsabile, pentru a răspunde în mod optim aşteptărilor tuturor stakeholderilor. În continuare, acordăm o atenţie sporită protejării şi susţinerii comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea şi principiilor ESG (environment, social, governance), pentru că un business nu poate fi profitabil dacă nu funcţionează într-un ecosistem sănătos si durabil“, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.