Bănci și Asigurări

Numărul cererilor primite de Biroul Asigurătorilor BAAR de la şoferii ofertaţi la un preţ RCA mult prea mare a ajuns la 600

Numărul cererilor primite de Biroul Asigurătorilor BAAR...

Autor: Mircea Nica

13.10.2021, 09:30 553

♦ Mădălin Roşu, preşedinte BAAR: Tariful de referinţă este calculat pentru o zonă teritorială stabilită la spaţiul european, plus câteva ţări cu acord multilateral, dar sunt multe excluse, precum Albania, Turcia, Moldova, Ucraina şi încă câteva.

Numărul de cereri primite de Bi­roul Asigurătorilor de Autovehi­cu­le din România (BAAR) de la şoferii care au primit preţuri la poliţe RCA cu mult peste tariful de referinţă a ajuns la 600, a spus Mădălin Roşu, pre­şedinte BAAR, pentru ZF.

„Numărul de cereri a ajuns la 600 în condiţiile în care acum 4 ani nu­mă­rul de cereri era 0. Totul este auto­ma­tizat. În momentul în care s-au băgat ta­ri­fele, şi se vede că este cu mult pes­te, clientul este alocat automat. Mulţi com­pară preţurile cu cele de la City. Bro­kerul consiliază aşa cum ştie, iar da­că clientul nu este de acord cu pre­ţu­rile prezentate, brokerul sau chiar cli­­en­tul se poate îndrepta către BAAR“, explică Mădălin Roşu.

Pe de altă parte, preşedintele BAAR susţine că tariful de referinţă este calculat pentru o zonă teritorială sta­­bilită în spaţiul european, plus câte­va ţări cu acord multilateral, dar sunt mul­­te ţări excluse, precum Al­ba­nia, Turcia, Moldova, Ucraina şi în­că câteva. Astfel, în cazul în care şo­ferii refuză tarifele iniţiale, se apli­că le­gea privind repartizarea BAAR la pre­ţul tarifului de refe­rinţă, la care se adau­gă factorul N (36%), dar în ace­laşi timp înseam­nă că se aplică exclu­derea asociată pentru anumite ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO