Bănci și Asigurări

ASF: Dacă preţul poliţelor RCA ofertate depăşeşte tariful de referinţă multiplicat cu 1,36, ele vor fi redistribuite de către BAAR la tariful maximal, aplicând clasele bonus/malus

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat opţiunea pe care o au şoferii în cazul în care din piaţă primesc oferte la poliţele RCA peste tariful de referinţă multiplicat cu 1,36, adică majorat cu 36%, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Astfel, în cazul transportului de marfă, pentru un deţinător de camion ce depăşeşte gabaritul de 16 tone, care resimte în această perioadă o creştere semnificativă a tarifelor poliţelor RCA, preţul maximal de vânzare stabilit este de 9.662 lei la categoria B0. Acest lucru înseamnă tariful de referinţă de 7.105 lei multiplicat cu 1,36.  Prin urmare toate celelalte clase de bonus vor avea astfel scăderi semnificative faţă de tariful maximal de vânzare, susţin reprezentanţii ASF.

“Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare. Reamintim totodată că Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat tuturor intermediarilor în asigurări să informeze de îndată toţi clienţii asupra faptului că, dacă aceştia primesc de la cel puţin trei asigurători diferiţi oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul "N" ) mai mari faţă de tariful de referinţă, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadraţi în categoria asiguraţilor cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017. Acest tip de clienţi pot să solicite BAAR o ofertă pentru încheierea unui contract RCA”, au mai transmis reprezentanţii ASF.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.