Bănci și Asigurări

Monitorizarea City Insurance de către BAAR s-a declanşat încă din anul 2015, dar începând cu 2019 s-a constatat o creştere substanţială a cererilor de despăgubire în afară

Monitorizarea City Insurance de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a început încă din anul 2015 din cauza unui număr semnificativ de cereri de rambursare din partea birourilor Carte verde externe, dar şi neplata în termen a cererilor, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

“Preluarea activităţii de gestiune a daunelor în afara teritoriului României de către Birourile externe şi implicit la înregistrarea de către societate a unui număr semnificativ de cereri de rambursare din partea birourilor Carte verde externe, precum neplata în termen a cererilor de rambursare, implicit cu chemare în garanţie a BAAR a condus la declanşarea procedurii de monitorizare a societăţii de către BAAR. Deşi monitorizarea BAAR s-a declanşat încă din anul 2015, o creştere substanţială a cererilor de rambursare s-a constatat începpând cu anul 2019”, conform ASF.

Astfel, gestionarea defectuoasă a dosarelor de daună externe generează un deficit de imagine al pieţei de asigurări din România la nivel european, dar şi o creştere a sumelor suportate de către BAAR prin aplicarea unor penalităţi de 12% pe an la suma datorată.

“La data controlului, Societatea nu avea reprezentanţi de despăgubiri pe teritoriul celorlalte state membre şi al altor state faţă de care România are această obligaţie (…) ASF poate retrage autorizţia de funcţionare acordată societăţilor, prin decizie motivateă în mod detaliat, în cazul în care acestea nu mai respectă condiţiile de autorizare, aceasta fiind un dintre condiţiile de autorizare prevăzute expres”, conform ASF.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.