Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Martin Skopek, fostul şef al retailului BCR, pleacă şi din boardul Omniasig

Martin Skopek, bancherul ceh care a fost până în septembrie vicepreşedinte resposabil cu retailul în cadrul BCR, a renunţat şi la mandatul de membru al consiliului de supraveghere al Omniasig, compania de asigurări în care BCR este acţionar minoritar cu circa 5% din capital. Acţionarii Omniasig, controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), au fost convocaţi în adunarea generală pe 15 decembrie pentru a-l numi pe poziţia rămasă vacantă pe Adrian- Mircea Baciu.

Consiliul de supraveghere al Omniasig este condus de austriacul Franz Fuchs. Fuchs este şi vicepreşedinte al consiliului de supraveghere al Asirom, companie controlată tot de VIG, poziţie la care urmează să renunţe în momentul aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a unui înlocuitor. Acţionarii Asirom trebuie să aprobe pe 12 decembrie numirea a doi noi membri ai consiliului de supraveghere, respectiv Peter Hagen, CEO al VIG, şi slovacul Ivan Sramko.

Acţionarii Asirom trebuie să aprobe în adunarea generală de săptămâna aceasta şi numirea KPMG ca auditor financiar statutar. Conducerea executivă a Asirom este asigurată în prezent de cei trei membri ai directoratului – Daniela Meghea, Dragoş Călin şi Marek Golebiewski. Compania de asigurări nu a primit încă avizul ASF pentru numirea unui nou director general, după plecarea de anul acesta a Marianei Diaconescu.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.