Bănci și Asigurări

Schimbare de ştafetă la AON: Valentin Tuca părăseşte compania după trei ani

Schimbare de ştafetă la AON: Valentin Tuca părăseşte...

Autor: Ciprian Botea

08.12.2014, 00:00 1060

Valentin Tuca, unul dintre veteranii pieţei de brokeraj în asigurări, va părăsi la jumătatea anului viitor compania AON, a cărei subsidiară locală o conduce din primăvara lui 2012. Poziţia de director general, dar cu un mandat interimar, va fi preluată de Adriana Grecu, actualul chief broking officer al AON România.

Tuca, 54 de ani, este CEO al AON Romania din martie 2012. El a fost între 2007 şi 2009 CEO al companiei de asigurări Clal (actuala Gothaer). Tuca, absolvent al Facultăţii de Finanţe din cadrul ASE Bucureşti, a fost primul director general al subsidiarei locale a grupului Marsh, specializat de asemenea în brokerajul de asigurări. El a deţinut această poziţie între 1995 şi 2002 şi a lucrat pentru grupul Marsh şi la nivel regional.

Din poziţia de CEO al AON România, Valentin Tuca superviza şi celelalte afaceri din Europa de Sud Est ale grupului AON. AON România este o companie de brokeraj specializată pe nişa asigurărilor corporate, iar anul trecut a avut venituri din comisioane de circa 13 milioane de lei, ocupând poziţia a 12-a pe piaţă.

Compania a intermediat anul trecut prime de 95 milioane de lei, respectiv o cotă de piaţă de circa 2,5%, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO