Bănci și Asigurări

Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding: Avem o cotă de piaţă de 6,9% la sfârşitul lui 2022, în creştere de la 5,7% la finalul anului 2021. Estimăm că potenţialul este în continuare considerabil

Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Autor: Florentina Niţu

04.04.2023, 09:30 540

Şeful Agricover Holding a afirmat că deşi în prezent dobânzile în piaţă sunt ridicate, investiţiile realizate de fermieri vor duce la creşterea randamentelor şi menţinerea competitivităţii.

Creditarea nonbancară pentru agricul­tură are în continuare un potenţial mare de creştere, consideră Liviu Dobre, CEO al Agri­cover Holding, unul dintre cei mai mari jucă­tori din Agrobusiness, după ce divizia de credi­tare a grupului a ajuns în 2022 la valoarea de 2,84 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 6,9%.

„Agricover Credit este un jucător impor­tant în finanţarea agriculturii româneşti, cu o cotă de piaţă de 6,9% la sfârşitul anului 2022, în creştere de la 5,7% la finalul anului 2021, având din 2018 o tendinţă generală de creş­tere. Estimăm că potenţialul acestui segment de activitate este în continuare considerabil, ţinând cont, în special, de nevoia de a investi în soluţii de digitalizare pentru a creşte produc­tivitatea şi de a eficientiza lucrările în cadrul fermelor. În acest context, chiar dacă dobân­zile în piaţă sunt ridicate, aceste investiţii rea­lizate acum vor duce la creşterea randamen­telor, rămânând în acelaşi timp competitivi pe pieţele respective“, a spus Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding într-un răspuns pe e-mail la întrebările ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO