Bănci și Asigurări

Leul, atins de o corectie regionala

Leul, atins de o corectie regionala

Click pentru imaginea marita

07.06.2007, 18:24 17

Cursul leu/euro a urcat ieri la Bucuresti, pe fondul unei miscari regionale din partea jucatorilor speculativi, care si-au inchis o parte din pozitii. La cursul oficial, euro a urcat la 3,2646 lei, cu 0,86 bani peste nivel din ziua precedenta, care fusese si un minim al ultimilor patru ani si jumatate. Dolarul a castigat 0,4 bani, urcand la 2,4142 lei.
Piata valutara interbancara s-a deschis ieri in cotatii de 3,26/3,2620 lei pentru un euro, cu 0,4 bani peste nivelul inchiderii din ziua precedenta, dealerii preluand o depreciere a leului pe pietele off-shore. Pe parcursul zilei leul a continuat sa piarda teren, in conditiile in care strainii au cumparat valuta. Astfel, cotatiile au urcat la 3,2680/3,27 lei pentru un euro, la inchiderea pietei.
Evolutia leului a fost din nou conectata la cea a monedelor vecine, dupa ce se decuplase in ultima saptamana, inregistrand o apreciere singulara.
Forinul maghiar a pierdut ieri aproape un punct procentual, cursul urcand la 253 de forinti pentru un euro. Pe piata poloneza euro a castigat 0,5%, urcand la 3,83 zloti. Leul a pierdut ieri mai putin de 0,3% in fata euro.
Pe piata monetara dobanzile pe termen scurt au ramas la 7,2% - 7,7% pe an, pe fondul unui echilibru intre cererea si oferta de lichiditati. Trezoreria vinde astazi obligatiuni de tip benchmark cu maturitatea de zece ani, insa valoarea emisiunii este redusa, de numai 100 de milioane de lei (30,6 milioane de euro). Acestea sunt primele obligatiuni pe zece ani vandute de stat din anul 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO