Bănci și Asigurări

Isărescu: Nu sunt de partea măsurilor de îngheţare a preţurilor, chiar şi în situaţiii excepţionale

Isărescu: Nu sunt de partea măsurilor de îngheţare a preţurilor, chiar şi în situaţiii excepţionale

Autor: Ovidiu Tempea

05.05.2011, 14:23 215

Îngheţarea preţurilor la carburanţi nu este o măsură beneficăîntrucât după expirarea perioadei de restricţionare efectele suntmult mai ample, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, arătândcă o astfel de măsură ar duce la creşterea traficului defrontieră.

"Nu sunt de partea măsurilor de îngheţare a preţurilor, chiar şiîn situaţiii excepţionale, pentru că ştiu din istorie că au creatun confort pe termen scurt, dar după ce s-au încheiat fractura afost şi mai mare. În acest condiţii nu pot să susţin o astfel demăsură", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR afirmă că, dacă va exista o decizie la nivelulUniunii Europene, România o va adopta, "cu reţinerile derigoare".
"Altminteri, dacă suntem într-o uniune în care toată lumea trecegraniţa, o ruptură faţă de restul pieţelor nu face altceva decât săaducă bani pentru nişte speculatori", a adăugat Isărescu.

Premierul Emil Boc a solicitat Consiliului Concurenţei săanalizeze, împreună cu Departamentul pentru Afaceri Europene, dacăpreţurile la carburanţi pot fi îngheţate în România în baza uneilegi care prevede o astfel de măsură în cazuri excepţionale, darcare este adoptată înaintea aderării la UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO