Bănci și Asigurări

Investigaţia Curţii de Conturi în sistemul de economisire-creditare ia amploare. Cele două bănci au fost trimise la DNA pentru un prejudiciu estimat la 329 de milioane de lei

Investigaţia Curţii de Conturi în sistemul de...

Autor: Anelis Baciu

02.11.2016, 00:05 1041
Curtea de Conturi a sesizat Direcţia Na­ţională Anticorupţie (DNA) în cazul celor do­uă bănci pentru locuinţe din piaţa locală, BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Ban­ca pentru Locuinţe, suspectând deturnări şi obţineri ilegale de fonduri şi un prejudiciu es­ti­mat la aproape 329 mil. lei (74 mil. euro).
 
Cea mai mare parte a prejudiciului, 80%, echivalentul a 268,7 milioane de lei, este atribuită BCR Banca pentru Locuinţe, în timp ce în cazul Raiffeisen Banca pentru Locuinţe prejudiciul estimat ajunge la 59,9 mil. lei. Cele două sesizări apar într-un raport al Curţii de Conturi privind situaţia sesizărilor adresate organelor de urmărire penală în perioada 2005 - iulie 2016 postat pe site-ul propriu.
 
Băncile pentru locuinţe se apără şi spun că au respectat legea de funcţionare a siste­mu­lui de economisire-creditare în scop lo­cativ şi susţin că sistemul de economisire-cre­ditare din România funcţionează după aceleaşi principii şi în Austria sau Cehia, ţări unde modelul este aplicat de ani buni fără întreruperi şi unde nu s-a pus problema unor ilegalităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO