Bănci și Asigurări

Gothaer Asigurări: Pierderile de 33,8 mil. lei de anul trecut sunt asumate şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabilitatea companiei

Gothaer Asigurări: Pierderile de 33,8 mil. lei de anul...

Autor: Anelis Baciu

03.07.2017, 00:05 503

Gothaer Asigurări, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume, precizează că pierderile în valoare de 33,8 milioane de lei înre­gis­trate anul trecut sunt asumate şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabili­tatea companiei.

Go­thaer s-a poziţionat pe lo­cul trei anul trecut în topul com­paniilor cu pierderi, după com­pa­nia falimentară LIG Insurance şi City Insurance, un alt asigurător cu probleme.

„Plasarea Gothaer pe locul 3 în topul com­paniilor care au înre­gistrat pierderi are explicaţii foarte cla­re generate de nivelul de dez­vol­­tare la care se află în acest mo­ment compania. Suntem în etapa de dezvoltare şi consolidare, ceea ce înseamnă că pierderile asumate sunt ceva firesc şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabi­li­tatea companiei“, au transmis reprezen­tanţii com­pa­niei. Pierderile Gothaer s-au adâncit anul tre­cut, în condiţiile în care în 2015 rezultatul negativ în­suma 25,1 milioane de lei, potrivit datelor Minis­terului de Finanţe.

Asigurătorul a subscris anul trecut prime bru­te în valoare de 97,8 milioane de lei, în creştere cu circa 19% faţă de 2015, cea mai semnificativă evo­­luţie fiind înregistrată pe special linia de asi­gurări auto Casco, potrivit raportului anual al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO