Gothaer Asigurări: Pierderile de 33,8 mil. lei de anul trecut sunt asumate şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabilitatea companiei

Autor: Anelis Baciu 03.07.2017

Gothaer Asigurări, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume, precizează că pierderile în valoare de 33,8 milioane de lei înre­gis­trate anul trecut sunt asumate şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabili­tatea companiei.

Go­thaer s-a poziţionat pe lo­cul trei anul trecut în topul com­paniilor cu pierderi, după com­pa­nia falimentară LIG Insurance şi City Insurance, un alt asigurător cu probleme.

„Plasarea Gothaer pe locul 3 în topul com­paniilor care au înre­gistrat pierderi are explicaţii foarte cla­re generate de nivelul de dez­vol­­tare la care se află în acest mo­ment compania. Suntem în etapa de dezvoltare şi consolidare, ceea ce înseamnă că pierderile asumate sunt ceva firesc şi nu reprezintă niciun semn negativ pentru stabi­li­tatea companiei“, au transmis reprezen­tanţii com­pa­niei. Pierderile Gothaer s-au adâncit anul tre­cut, în condiţiile în care în 2015 rezultatul negativ în­suma 25,1 milioane de lei, potrivit datelor Minis­terului de Finanţe.

Asigurătorul a subscris anul trecut prime bru­te în valoare de 97,8 milioane de lei, în creştere cu circa 19% faţă de 2015, cea mai semnificativă evo­­luţie fiind înregistrată pe special linia de asi­gurări auto Casco, potrivit raportului anual al companiei.