Bănci și Asigurări

Euro sparge prag dupa prag in drumul spre 4,5 lei

Euro sparge prag dupa prag in drumul spre 4,5 lei
22.01.2009, 17:35 13

Euro continua sa urce neobosit la cursul oficial al BNR, ajungand joi la un nou varf istoric pentru a treia zi la rand, la 4,3127 lei.

In ultimele zile presiunile de depreciere a leului s-au diminuat totusi, iar pe piata valutara dealerii au cotat euro si la mai putin de 4,28 lei.
Totusi, euro a gasit si ieri putere sa se intoarca spre 4,34 lei la sfarsitul zilei, leul pierzand teren, in tandem cu celelalte monede din regiune.
Situatia incerta a economiei face leul cu atat mai vulnerabil in actualul context, iar deprecierea cursului ar putea atinge un varf de 4,57 - 4,67 lei pentru un euro, dupa cum indica o analiza tehnica facuta de RBS Romania.
"Ne asteptam ca presiunea de depreciere sa continue cel putin in prima jumatate a anului. Avand in vedere perspectivele de continuare a deteriorarii situatiei economice la nivel global, inclusiv in Romania, riscul crescut de repatriere a capitalului, rambursarea datoriilor scadente si reducerea intrarilor de capital, asemenea niveluri de curs nu ar trebui scoase din discutie", comenteaza Catalina Constantinescu, senior economist al RBS Romania.
Viceguvernatorul Cristian Popa a subliniat saptamana aceasta ca BNR nu isi va cheltui rezerva valutara pentru a apara un anumit nivel de curs.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO