Bănci și Asigurări

De la un jucător minor pe RCA, la o anchetă privind stabilirea tarifelor cu service-urile pentru reparaţiile auto. De ce a ieşit Uniqa Asigurări de pe RCA?

De la un jucător minor pe RCA, la o anchetă privind...

Autor: Mircea Nica

07.12.2021, 17:15 722

Uniqa Asigurări, un jucător relativ minor pe RCA, cu doar 0,5% cotă de piaţă, a decis să renunţe la RCA, după ce City Insurance, liderul pieţei, s-a prăbuşit, tarifele la poliţele RCA au crescut mult, iar la final de noiembrie Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie la Uniqa şi la o parte din firmele de reparaţii autorizate de Auto Italia.

Uniqa Asigurări, una din cele două com­panii de pe piaţa locală care apar­ţin grupului austriac Uniqa, nu mai emite poliţe RCA începând cu data de 6 decembrie 2021, după ce Autori­ta­tea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat decizia asigurăto­ru­lui de retragere, la cerere, a autori­za­ţiei de practicare a asigurării obliga­to­rii auto, potrivit informaţiilor trans­mi­se de reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO