Bănci și Asigurări

Dana Dima, BCR: Creşterea dobânzilor poate încuraja un proces de economisire pentru că lumea vede doar partea negativă, dar sunt multe comunităţi în România care au mulţi bani pe care nu i-au accesat prin servicii financiare şi îi ţin acasă

Dana Dima

Dana Dima

Autor: Mircea Nica

13.10.2022, 00:05 459

♦ BCR şi Vodafone lansează o unitate mobilă „Bună ziua, schimbare!“, prin care vor să faciliteze accesul la servicii şi produse bancare, de telecomunicaţii şi tehnologii inovatoare, precum şi la ateliere de educaţie financiară şi digitală.

Caravana „Bună ziua, schimbare!“, iniţiativa BCR şi Vodafone pentru a facilita în mediul rural atât serviciile bancare, cât şi pe cele de telecomunicaţii şi tehnologii inovatoare, ar urma să încurajeze şi zona de economisire, mai ales că sunt multe zone din comunităţile din România care au foarte mulţi bani pe care nu i-au accesat prin servicii financiare şi care sunt ţinuţi acasă, a spus Dana Dima, vicepreşedinte retail şi private banking la BCR.

„Creşterea dobânzilor poate încuraja un proces de economisire. Lumea vede doar partea negativă, dar multe zone din comunităţile din România au foarte mulţi bani pe care nu i-au accesat prin servicii financiare şi pe care îi ţin acasă. Din punctul nostru de vedere este un model foarte bun să înceapă să înveţe ce înseamnă un proces de economisire, fie că este vorba de un depozit, cont de economii sau investiţie recurentă. În general, în comunităţile rurale oamenii economisesc pentru perioa­da în care ies la pensie. Mai degrabă în mediul rural, decât în mediul urban există acest comportament de a economisi până la pensie, pe termen lung“, a spus Dana Dima pentru ZF.

Ea a participat la conferinţa organizată de BCR şi Vodafone în Băleni, judeţul Dâmboviţa, cu ocazia lansării unităţii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO