Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Dana Dima, vicepreşedinte retail BCR: Circa 75% din creditele standard noi au dobândă fixă. Clienţii se tem să aplice acum pentru credite cu dobândă variabilă

Dana Dima, vicepreşedinte retail la BCR: Nu există soluţii de piaţă, ci soluţii individuale, personalizate nevoilor fiecărui client.

Dana Dima, vicepreşedinte retail la BCR: Nu există soluţii de piaţă, ci soluţii individuale, personalizate nevoilor fiecărui client.

Autor: Roxana Rosu

10.10.2022, 16:15 150

Circa 75% din creditele standard noi au dobândă fixă şi sunt mulţi clienţi care au credite mai vechi, cu dobândă variabilă, şi vor să treacă pe varianta fixă, susţine Dana Dima, vicepreşedinte al BCR, responsabil de aria retail.

„Acum câţiva ani nimeni nu înţelegea de ce o facem. Mă bucur că populaţia a înţeles că această dobândă fixată acum

4-5 ani îi ajută să aibă cu totul altă viziune vizavi de costurile lor. Ştiu exact ce trebuie să plătească şi nu suferă de volatilitate. Cred că a fost cea mai bună lecţie pe care am putut să o dăm“, a spus Dana Dima în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în iulie.

Reprezentanta BCR, a doua cea mai mare bancă după active din piaţa românească, subliniază că românii se tem să aplice în acest moment pentru credite cu dobândă variabilă şi o parte dintre clienţii mai vechi cer să treacă pe dobândă fixă.

„Noi putem face conversia. Dar nu întotdeauna conversia este cu plus pentru client în acel moment. Sunt multe discuţii, analize. Trebuie să înţeleagă mecanismul IRCC“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO