Bănci și Asigurări

Cum s-a transformat Volksbank dintr-un pionier al creditului ipotecar într-un sac fără fund

Cum s-a transformat Volksbank dintr-un pionier al...

Autor: Razvan Voican

04.09.2013, 00:08 27

Volksbank, filiala grupului austriac cu acelaşi nume în care guvernul de la Viena are peste 43% din acţiuni, îşi va concentra eforturile până la sfârşitul acestui an pe accelerarea vânzării de active neperformante, alături de pregătirea implementării cerinţelor de capital Basel III şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a gamei de produse, potrivit raportului semestrial al băncii-mamă.

Un adevărat pionier pe piaţa creditului ipotecar la începutul anilor 2000, Volksbank România se confruntă de la începutul crizei cu o povară din ce în ce mai grea a creditelor neperformante şi a deprecierii garanţiilor imobiliare aferente unui portofoliu dominat de împrumuturi pentru locuinţe.

După doi ani de măsuri de restructurare, banca înghite în continuare capital, acţionarii pregătindu-se să aducă încă 120 mil. euro „pentru stabilizarea ratelor de capital“. Volksbank Austria, care controlează 51% din acţiuni, a pregătit deja 60 mil. euro pentru această operaţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO