Bănci și Asigurări

Comitetul pentru stabilitate financiară: situaţia sectorului financiar a rămas stabilă

Autor: Razvan Voican

22.02.2011, 16:43 31

Situaţia sectorului financiar din România a rămas stabilă încontextul provocărilor induse de consolidarea fiscală internă şi alpersistenţei incertitudinilor pe pieţele externe, a concluzionatieri Comitetul pentru stabilitate financiară, organism înfiinţat în2007 de către Ministerul Finanţelor, BNR, CNVM, CSA şi Comisia deSupraveghere a Pensiilor pentru supravegherea coordonată asistemului financiar.

Membrii Consiliului condus de guvernatorul Mugur Isărescu s-aureunit astăzi într-o şedinţă ordinară pentru a analiza evoluţiilerecente din domeniul financiar.

Finanţele au fost reprezentate la şedinţă de Bogdan Drăgoi,secretar de stat, iar CNVM de comisarul Cătălina Sava. Din parteaCSA a fost preşedintele Angela Toncescu, iar de la CSSPP aparticipat preşedintele Mircea Oancea.

Au fost discutate şi detaliile tehnice ale unui posibil regimeuropean armonizat pentru prevenirea crizelor, redresarea şisoluţionarea situaţiei băncilor şi a anumitor societăţi deinvestiţii aflate în dificultate. De asemenea, a fost analizatmodul de organizare şi funcţionare a actualelor mecanisme degestionare a crizei financiare în zona euro, precum şi repereleînfiinţării mecanismului permanent de stabilitate financiarăprevăzut să devină operaţional în anul 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO