Bănci și Asigurări

CEC elimina comisionul de rambursare anticipata

CEC elimina comisionul de rambursare anticipata

Pana acum comisionul putea ajunge la 3,5%

03.05.2010, 23:05 577

Banca de stat CEC Bank a eliminat de ieri comisionul derambursare anticipata pentru toate tipurile de credite de consumacordate incepand cu 3 mai. CEC anticipeaza astfel intrarea invigoare a Directivei UE care urmeaza sa fie introdusa si in Romaniade la 1 iunie.

Pana acum, comisionul perceput de CEC putea ajunge la 3,5% dinsuma platita in avans fata de grafic. Pentru creditele de nevoipersonale cu asigurare de viata si somaj comisionul a fost zero dela lansarea acestora in decembrie 2009.

BCR doar a redus acest comision pana la 1% pentru creditele noide nevoi personale fara ipoteca si pentru cele auto, cu dobandafixa.

Comisionul de rambursare anticipata ii impiedica pe clienti sarefinanteze un credit cu dobanda fixa pentru a putea beneficia deoferte mai avantajoase care apar pe piata.

Pe de alta parte, un asemenea demers incurca socotelilebancherilor privind fluxul de incasari in timp. De aceea se opun cuvehementa proiectului sustinut de Autoritatea pentru ProtectiaConsumatorilor si Consiliul Concurentei privind plafonareacomisionului la 1% si pentru creditele ipotecare cu dobanda fixa.In prezent, bancile percep comisioane de 3-5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO