Bănci și Asigurări

Burak Yildiran, CEO Patria Bank: Una dintre priorităţile strategice ale grupului Patria Bank este susţinerea mediului antreprenorial din România. Vrem să oferim clienţilor instrumente care să îi ajute să facă faţă provocărilor macroeconomice

Burak Yildiran, CEO Patria Bank: Una dintre...

Autor: Claudia Medrega

16.12.2022, 00:05 286

„Parteneriatul strategic cu IFC sprijină viziunea noastră de consolidare a antreprenoriatului din România şi în particular a femeilor antreprenor“, susţine şeful Patria Bank.

Patria Bank, bancă listată la Bursa de Valori Bucureşti, contractează un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro de la IFC (membră a grupului Băncii Mondiale), pentru a sprijini finanţarea întreprinderilor mici, inclusiv a IMM-urile deţinute de femei. Obiectivul este stimularea creşterii economice şi sprijinirea micilor antreprenori din România.

În cadrul acestui nou acord, banca - care deserveşte micro­în­­tre­prinderile, între­prin­de­rile mici şi mijlocii (IMIM-uri), precum şi clienţii din sectorul agro şi retail - va folosi împrumutul IFC pentru a accelera creditarea IMM-urilor, sprijinându-le să-şi deblocheze potenţialul de creştere. Aproximativ 50% din finanţare va fi alocată IMM-urilor deţinute de femei antreprenor, accentul fiind pus pe zonele rurale din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO