Burak Yildiran, CEO Patria Bank: Una dintre priorităţile strategice ale grupului Patria Bank este susţinerea mediului antreprenorial din România. Vrem să oferim clienţilor instrumente care să îi ajute să facă faţă provocărilor macroeconomice

Autor: Claudia Medrega 16.12.2022

„Parteneriatul strategic cu IFC sprijină viziunea noastră de consolidare a antreprenoriatului din România şi în particular a femeilor antreprenor“, susţine şeful Patria Bank.

Patria Bank, bancă listată la Bursa de Valori Bucureşti, contractează un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro de la IFC (membră a grupului Băncii Mondiale), pentru a sprijini finanţarea întreprinderilor mici, inclusiv a IMM-urile deţinute de femei. Obiectivul este stimularea creşterii economice şi sprijinirea micilor antreprenori din România.

În cadrul acestui nou acord, banca - care deserveşte micro­în­­tre­prinderile, între­prin­de­rile mici şi mijlocii (IMIM-uri), precum şi clienţii din sectorul agro şi retail - va folosi împrumutul IFC pentru a accelera creditarea IMM-urilor, sprijinându-le să-şi deblocheze potenţialul de creştere. Aproximativ 50% din finanţare va fi alocată IMM-urilor deţinute de femei antreprenor, accentul fiind pus pe zonele rurale din România.