Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a majorat creditarea cu 10% şi a obţinut în 9 luni/2023 un profit record de 1,2 mld. lei, în creştere cu 19%, la venituri de peste 2,7 mld. lei, plus 11%. Maria Rousseva, director general adjunct: Creditarea a înregistrat o creştere de două cifre, deşi ritmul a încetinit în T3

Maria Rousseva, director general adjunct al BRD: În continuare, BRD rămâne angajat ca un partener solid pentru clienţii săi, oferind soluţii financiare diversificate şi consultanţă de înaltă calitate, fiind în acelaşi timp un actor de încredere al economiei româneşti.

Maria Rousseva, director general adjunct al BRD: În continuare, BRD rămâne angajat ca un partener solid pentru clienţii săi, oferind soluţii financiare diversificate şi consultanţă de înaltă calitate, fiind în acelaşi timp un actor de încredere al economiei româneşti.

Autor: Claudia Medrega

06.11.2023, 00:07 299

Soldul creditelor acordate de BRD a crescut în 9 luni/2023 cu 10%, la 39 mld. lei Creditarea companiilor a fost în creştere cu 20% an/an, cu contribuţii semnificative din partea IMM-urilor (+26% an/an) şi a companiilor mari (+17% an/an), susţine BRD Pe retail, soldul creditelor nete a crescut cu doar 4% an/an În condiţiile creşterii creditării activele BRD au făcut un salt de circa 12%, la 77 mld. lei „Primele nouă luni ale anului au fost marcate de o creştere puternică a veniturilor, de o atenţie constantă asupra controlului costurilor şi susţinute de o eliberare netă de provizioane în costul riscului“, spune directorul general adjunct al BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în primele nouă luni din 2023 un profit net de 1,2 mld. lei, în creştere cu 19,4% faţă de rezultatul din 9 luni/2022, în contextul creşterii creditării şi a veniturilor, precum şi a controlului costurilor.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în 9 luni/2023 de 1,23 mld. lei, cu 20,8% mai mare faţă de 9 luni/2022.

„BRD a obţinut performanţe solide în primele nouă luni ale anului 2023, cu un impuls comercial foarte puternic şi rezultate financiare excelente. Perfor­manţa comercială deosebită, însoţită de o calitate ridicată a activelor, s-a tradus prin rezultate financiare excelente. Primele nouă luni ale anului au fost marcate de o creştere puternică a veniturilor, de o atenţie constantă asupra controlului costurilor şi susţinute de o eliberare netă de provizioane în costul riscului. Toate acestea au contribuit la o creştere semnificativă a rezultatului net, Ă20,8% faţă de anul precedent, şi la un nivel ridicat al ROE, de 20,9%“, a declarat Maria Rousseva, director general adjunct al BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă după active de pe piaţa românească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO